Kle deg godt – uansett vær


En gylden regel for bekledning når man padler er å kle seg etter temperaturen i vannet og ikke i lufta. Man kan padle mens det er 20 grader i lufta på våren men da er det kanskje 5-10 grader i vannet. Da nytter det ikke med shorts og t-skjorte. Jeg padler sjeldent veldig langt fra land, og det første jegstarter med er undertøy. Som de fleste vet er det lite som slår ull innerst mot kroppen. Det isolerer selv om det blirvått, og faller man uti og kommer seg opp igjen vil det hjelpe deg å holde varmen. Utenpå ullundertøy vil vind- og vanntet jakke + bukse være tilstrekkelig. Hodeplagg er og viktig da dette er det punktet på kroppen som varmetapet er størst når det blir kaldt. Vind og f.eks. vått hår vil kjøle deg ned ganske raskt så en ull-lue er en grei og enkel løsning å ha med seg / på seg.

Vanntette hansker på hendene og ullsokker + sandaler på føttene vil og holde deg varm selv om du skulle havnet i vannet. Det er alltid kjekt å ha med seg et ekstra skift i en vanntett pose.

Tørrdrakt

Tørrdrakt fra Palm.

Om man vil ta den litt lenger og forventer lengre opphold i vannet med lek, rulle og morro vil klær av neopren (våtdrakt) være en mulig løsning. De isolerer godt om man faller i vannet, men kan bli noe klamme ved bruk over lang tid da de ikker puster særlig godt.

Tørrdrakt i både hel og delt utgave er vel det som omsettes mest til helårspadlere. De varierer sterkt i pris og kommer i mer eller mindre pustende materiale. GoreTex tørrdrakter er noe av det dyreste og ligger på nesten 10 000,-. men da kan du legge på lag med isolerende tøy under og være beredt til padling og vannlek hele året.

Selv har jeg en todelt tørrdrakt jeg kan rulle sammen i livet for å hindre vannet i å komme inn, men om jeg svømmer en tur i flere minutter vil jeg bli våt. Jeg føler meg likevel trygg på at jeg kommer meg opp i kajakken eller svømmer til land før vannet trenger inn. På beina har jeg noen halvhøye neoprensko, da holder jeg med tørr selv om jeg må vasse litt ut fra stranda om jeg går ut derfra. I skoa pleier jeg og å ha en tynn ullsokk for å unngå å føle meg klam. Hodeplagg er og greit å ha på i form av lue eller caps om sommeren.Del gjerne denne siden med dine venner eller følg foto | jakt | kajakk på Facebook


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *