Prosjekt: Feste hagle på kajakken


futteral-bakfra

Lett tilgang og god beskyttelse.

Under jakta i fjor hadde jeg hagla liggende foran cockpit helt åpen uten beskyttelse. Det gav rask tilgang når jeg oppdaget vilt, men hagla ble eksponert for vann fra åra til stadighet. Dette førte til salt og fukt på metalldelene ved sikring / avtrekkermekanisme som til førte feil på avtrekk den siste turen jeg var utpå. Dette til tross for vask og puss etter hver tur. Etter litt hodebry har jeg laget noe jeg tror kommer til å fungere til høsten, det vil forhåpentlig beskytte all metalldeler mot fukt, gi rask tilgang til våpenet under jakt, og ikke være i veien når jeg padler. Jeg er ingen håndverker men resultatet ble faktisk ikke så værst.

avtrekker

Sikringen er beskyttet mot vann.

Jeg startet med et 100mm. rør som man vanligvis benytter til ventilasjonsluker i vegg. Jeg kuttet ut en 3,5 tommer bred del av røret og monterte resten på 2 hengsler som er festes til et vanlig forskallingsbord som er ca. 3 tommer bredt. Litt av meningen med røret er at det skal gå på nedsiden av bordet på hver side for å hindre vannsprut der hagla ligger, samtidig skal røret være enkelt å vippe opp for tilgang til våpenet under jakt. Under røret har jeg satt opp noen tapede vinkler / klemmer som holder hagla stødig og på plass. For at også sikringen skal få beskyttelse freser jeg et spor for avtrekkeren slik at lokket kommer helt bak til grepet, og bare avtrekker og avtrekksbøyle er eksponert.

brakett-strikk

Skrueøyer virker godt for å holde fast braketten til dekkstrikken. (Klikk på bildet for større versjon)

For å feste det til kajakken har jeg 6 åpne skrueøyer hvor jeg har 3 på hver side. Disse festes til bordet og ved hjelp av dekk-strikken på kajakken så blir det hele ganske stabilt.

Så får hele saken en dusj med sort matt spraylakk, skarpe kanter innvendig får seg en runde med duck-tape, jeg benytter en skarp kniv for å tilpasse forskallingsbordet til evt. hindringer som f.eks. lokket til fremre vantette rom. Sikkerhetsline hvor hagla er festet til kajakken i tilfelle velt er selvsagt også på plass.

Så gjenstår det å se om dette vil virke i praksis, det er en stund til sesongen så det kan hende det blir litt tweaking før jakta starter.

begge-våpen

Her er braketten i lukket og åpen tilstand.Del gjerne denne siden med dine venner eller følg foto | jakt | kajakk på Facebook


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *