Prosjekt: Lage kamerahus for Drift Ghost-S


bilde-1_web

Det er mye kjekt på Jula.

Vinteren er jo ikke akkurat høysesong, men da liker jeg å holde på med ting som kan forbedre opplevelsen på sjøen. I filmprosjektet fra i fjor så jeg til stadighet at det ble mye vannsprut fra åra på kamera-linsa, og det gjorde sitt til at bildene ikke alltid ble like gode. Enten det var dråper eller saltavtrykk så måtte jeg ofte tørke av linsa for at det i det hele tatt skulle bli noe av opptakene. I år har jeg tenkt å gjøre noe med dette.

bilde-web

Boring, skjæring og tilpasning må til.

Drift-kameraet som jeg testet i et tidligere innlegg er vanntett, men i et miljø hvor det blir utsatt for saltvann hele tiden tenkte jeg det var ok å prøve å lage et kamerahus som holder vannet borte fra linsa. Etter en tur på Jula fant jeg det jeg tror kan være løsningen. Et par plastoverganger som passer størrelsen på kameraet ble boret, skjært og tilpasset for å beskytte både linse og kamera.

Etter litt testing av vidvinkel under opptak og at «skjermen» ikke tar bort noe av bildet i kantene så fikk prosjektet seg en kald dusj med sort matt farge og det kan se ut som det fungerer ganske så greit. Ingen estetisk nytelse men jeg tipper det gjør jobben. Gleder meg til å teste så snart isen går :).

bilde-3-og-4-web

Mon tro om ikke dette virker?

 Del gjerne denne siden med dine venner eller følg foto | jakt | kajakk på Facebook


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *