Bedre lyd til Drift Ghost-S


mic-forfra

Bedre lyd med ekstern mikrofon

Actionkamera leverer ofte gode bilder i fin vidvinkel, men kvaliteten på lyden er ikke særlig bra. Det er heller ingen god mulighet til å feste mikrofoner til slike kameraer. Selv tenker jeg at om man kan ta opp god lyd i stedet for lyder så vil resultatet bli ganske mye bedre. Drift-kameraet «Ghost-S» har inngang for ekstern mikrofon og jeg har igjen brukt mine sløydkunnskaper og laget noe som gir bedre lyd, kanskje spesielt om man tenker seg kameraet festet enten på hodet eller på våpenet. Det er ikke akkurat drastiske forbedringer, men du får mindre «bokslyd», bedre tilpasset bass og med vindhetta på så får du filtrert bort en del av vindstøyen som ofte kommer når man er «i farta».

mic-undenfra

Borrelås på undersiden av kameraet.

Jeg tenkte jeg ville ha en løsning som enkelt kunne tas av og på etter behov. Kameraet er vanntett men det er ikke mikrofonen så den må kunne fjernes. I tilegg skulle det ikke være større enn lengden på kameraet og ikke bygge noe i dybden eller veie særlig mye.

Jeg hadde en ekstern «mygg» hvor ledningen ble rullet sammen til en flat kveil, og tapet godt sammen med tekstiltape. Både kameraet og kveilen fikk seg en runde med borrelås, noe tilpasninger ble gjort og så var det bare å prøve.

mic-kveilet

Vanlig mikrofon («mygg»).

mic-borrelås

En ferdig løsning som tas raskt av og på.

Løsningen er ikke i veien for festene til dette kameraet og den virker samme hvilken vei kameraet vris.

Det er nok ikke noen estetisk nytelse å se på, men etter litt testing her hjemme virker det som resultatet blir helt fint og det er rimelig merkbart når man redigerer film og ser på lydutslagene.

mic-frasiden

Sløyd-løsning som gir bedre lyd og mindre støy :).

 Del gjerne denne siden med dine venner eller følg foto | jakt | kajakk på FacebookLegg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

2 tanker om “Bedre lyd til Drift Ghost-S