Mobiltelefonen til LIVE sending – alt i ett?


Jeg har eksperimenter litt med mobilen i det siste og det viser seg at det finnes diverse tjenester som kan håndtere flere kameraer, lyd, og overføring av bilder samtidig i en og samme app. Dette kan være tjenester som Ustream, Bambuser eller Livestream. Jeg har sett litt på de 3 tjenestene og sjekket ut hvem som kan oppfylle kriteriene: strømme brukbar video og lyd via 3g/4g, kommunisere med publikum, og at det ikke skal koste «skjorta». Etter litt testing har jeg kommet fram til at Bambuser er verdt å prøve ut. Ustream har et lekkert grensesnitt men klarer desverre ikke å synce lyd og bilde uten forsinkelse i lyden. Livestream er kanskje enda mer sexy men koster fort penger selv for enkle funksjoner.

Ideen er altså å strømme lyd og bilde fra mobilen under jakt, kunne veksle mellom kameraene hvor et peker forover i padleretningen og et mot meg. Jeg vil og kommunisere med publikum via chat og tale og vise hele greia på nettsiden. Nedenfor ser dere noen bilder på hvordan det ser ut både for meg og for publikum under sending.

videovindu

Slik ser videovionduet for publikum ut. Legg merke til menyen (denne har bl.a kart på hvor jeg befinner meg) og kommentar feltet hvor man kan kommunisere med meg og andre som ser på.

chatvindu

Slik ser chatvinduet ut, et semitransperent lag som legges oppå selve filmen hvor man kan sende meldinger til hverandre.

mobilvindu-chat

Og noe slik ser det ut for meg som får meldingene inn via telefonen.

Så kommer jo spørsmålet hva som trengs for å gjennomføre dette. Jeg har testet å strømme over 3g/4g og det ser ut som datamengden ligger på max 10 mb. i minuttet. Kvaliteten blir noe justert i forhold til tilgjengelig båndbredde, men slik jeg ser det så blir det grei nok kvalitet (ikke HD). Det finnes bokser som gjør at man fint kan strømme HD via 3g/4g og da kobler man gjerne sammen flere modem for å få en stabil uplink men denne totalen koster mildt sagt en del kroner.

Lyden en sak, jeg tenker en mygg tilpasset iphone som festes på redningsvesten kan virke bra. Batterilevetiden er og et spørsmål, så da tenker jeg å ta med en bærbar USB lader som kan virke som en strømbank til telefonen, og jeg regner med at 50000 mAh skal holde til noen timers overføring.

batterimygg

Litt ekstra-utstyr må til

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Telefonen legges i et vanntett etui og festes foran cockpit med stativ og sugekopp, slik at jeg ser det som foregår på skjermen. Da kan jeg betjene den enkelt (veksle på kamera foran og bak). Alle koblinger blir rullet inn i plastfolie, samme med batteriet. Så satser vi på at jeg ikke velter for da er det ikke sikkert elektronikken overlever. Opptakene blir også lagret på server for evt. redigering i ettertid.

Jeg ser for meg dette som en light-utgave av prosjektet jeg skrev om tidligere.  Kanskje er det likevel dette som kommer til å virke best? Verdt å teste ut :).Del gjerne denne siden med dine venner eller følg foto | jakt | kajakk på Facebook


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *