Padling LIVE fra Eidangerfjorden i kveld


Nå er det klart for LIVE-testing, mobilen blir rigget foran cockpit, mic blir festet på vesten så nå skal det gå an å få en brukbar gjennomgang mens jeg padler. Sendingen vil foregå i kveld fra 20:00 på denne nettsiden, og vil vare ca. en halv time. Jeg padler fra Røra og litt utover Eidangerfjorden og kanskje inn i Ormerfjorden, og du kan se via kart-funksjonen i videovinduet hvor jeg beveger meg. Om du ikke har annet å gjøre så kanskje du kan bli med og se om dette virker? :).

Som publikum kan du bl.a. benytte snakkebobla nederst i videovinduet for å kommunisere med meg eller andre som ser på (om du ser via iPad/iPhone vil ikke chat- og kartfunksjonen virke, da trenger du i så fall en nettleser som støtter Flash). Du kan også se hele sendingen etterpå.

Padling LIVE fra Eidangerfjorden Mandag 2. Juni 20:00 til 20:30

(Klikk i vinduet ovenfor for å se opptaket).

Hvordan strømmes lyd og bilder?
Tjenesten som benyttes til å levere lyd og bilder er Bambuser, en app som er innstallert på telefonen. Via denne appen kan jeg veksle mellom kameraet foran og bak på telefonen, ha oversikt over meldinger fra publikum, se antall som ser på og følge med på kvaliteten på forbindelsen til telenettet.

Jeg har god oversikt via appen

Bambuser gir kurant bildekvalitet (SD, ikke HD) med lite forsinkelse (ca. 3 sek). Lyd og bilde skal så videreformidles fra telefonen, via telenettet (Chess/Netcom i 3G-4G) til bambuser-serveren, som jeg igjen bygger inn i denne nettsiden.

Teknisk info på en times opptak:
– 450 mb. datafil (denne fila lagres på server og trenger ikke lagres på telefonen)
– Bilder: 640 x 360 oppløsning, FLV1 kodek, ca. 700 kb/s
– Lyd: Mono, 22050 khz, 64 kb/s

Jeg har testet å streame en time via trådløst nettverk hjemme og det gikk som det skulle uten forsinkelser eller avvik i synkroniseringen av lyd/bilde. Telefonen ble heller ikke ikke spesielt varm under avviklingen og den brukte ca. 35% av batterikapasiteten. Det blir spennende å se om telenettet kan levere tilsvarende.

Om du er nysgjerrig så finnes det flere funksjoner hos Bambuser som gir bedre opplevelse (om man velger å betale for det). Dette kan være at sendingen går uten reklame, funksjoner for «PayPerView», avansert statistikk mm.

Mer info her: http://bambuser.comDel gjerne denne siden med dine venner eller følg foto | jakt | kajakk på Facebook


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *