Filme seg selv med drone mens man padler

DJI Phantom 3 drone

Etter at vi lagde noen flotte sekvenser med drone i fjor håper jeg det er mulig med tilsvarende bilder i år. I fjor så ble opptakene gjort 7-800 m. fra land, men det er dog ikke alltid like lett å ha med kameramann på steder som er over en kilometer fra land. Dette begrenser steder som egner seg til dronefoto og enten må man ha med følgebåt eller så må man rett og slett dra med seg drone i kajakken, og prøve å programmere den til å gjøre som du vil mens du padler.

Her ser du hvordan trackingen ser ut fra telefonen. (Kilde: vertical.ai)

Her ser du hvordan trackingen kan se ut på telefonen. Klikk for større bilde. (Kilde: vertical.ai)

I Juni kjøpte jeg en drone av typen DJI Phantom 3, og for å styre disse benytter man en kontroller og en app tilknyttet nettbrett eller smarttelefon. Noen av disse appene har muligheter for å visuelt «tracke» objekter du definerer på skjermen, og disse objektene kan enten være i bevegelse eller stå stille. Appene kan også gjøre slik at dronen følger, roterer eller flyr i formasjoner rundt objektet du har bestemt skal trackes, helt automatisk uten noen form for styring fra kontrolleren. Mitt mål er at jeg kan dra med meg dronen i kajakken, sende den ut og programmere appen til å filme kajakken fra forskjellige høyder mens den følger, panorerer og holder kajakken i fokus hele tiden. Disse bildene klippes så inn i årets film.

Dronen kan enkelt sendes ut fra dekket på kajakken og det går også fint å ta den imot med hendene nå man lander for å bytte batteri eller pakker den ned når opptakene er over. Jeg håper å kunne dra ut med alt jeg trenger plassert i en bag mellom bena i cockpit og padle ut til de stedene jeg har sett for meg og gjøre det jeg skal. Jeg har 2 batterier til dronen som holder til ca. 40 minutter flyvning.

PS! Jeg har sett godt med fugl på fjorden i år (mer enn i fjor) så det lover godt for årets sjøfugljakt.

Håper på bilder som dette også i år. (Foto: Espen Grimsgaard)

drone1

drone-3Del gjerne denne siden med dine venner eller følg foto | jakt | kajakk på Facebook


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *