Film: Padling og Jakt 2016 – jakt på ærfugl fra kajakk

Klar for jakt på ærfugl fra kajakk

Da er årets film klar, og den inkluderer 9 fall av ærfugl. Opptaket er fra 1. oktober og jeg var heldig med været og det var utrolig mye ærfugl på fjorden den dagen. Opptakene til filmen ble gjort med en DJI Phantom 3 4K drone + 2 action-kamera typ Drift Ghost-S, i tillegg til en diktafon m/mygg.

I år prøvde jeg å filme dronebildene selv, og det gikk fint. Dronen ble sendt ut i et programmert flyvemønster basert på gps-koordinater, med oppgave å tracke kajakken mens jeg padlet. Til det brukte jeg appen «Vertical Studio» og den fungerte bra. Det værste var å bytte batteri midtfjords da dronen stod stille og jeg drev med vinden mens jeg prøvde å få tak i dronen som svevde en knapp meter over vannet. Heldigvis gikk det bra, selv om marint miljø neppe er ideelt for elektromotorer og servoer. Dronebildene er tatt opp i 4K og nedskalert til standard 1080p og jeg benyttet et ND-filter for å minimere sjansen for overeksponering i morgensola den dagen.

Har du en jakt-opplevelse du vil dele? Bruk gjerne kommentarfeltet under videovinduet :).Del gjerne denne siden med dine venner eller følg foto | jakt | kajakk på Facebook


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *