Rifletrening med «gong»


Nei hva skal man gjøre når man jobber i høstferien og familien er på hytta? Man spiser en kjapp middag og drar med seg rifla og blink («gong») til skogs før det blir mørkt. Er det en ting det ikke blir for mye av så er det rifletrening.

CCI Gamepoint i 17 HMR, en lett ekspanderende kule godt egnet til matvilt. (klikk for større bilde)

Rifla har nesten stått stille etter innskyting og jeg var ganske sugen på å få testet den igjen. Det er noe med å få bekreftet at skudda sitter i forskjellige stillinger, med tofot, med skytestokk mm. før man får vilt i siktet. Blinken denne gangen var en selvanviser av typen «gong», det er en stålplate som man henger opp og den avgir en «gong» ved treff.  Dette betyr at man kan sitte på samme plassen og høre om skuddet er treff eller bom. Min variant er 18cm. i diameter og kostet noen hundrelapper fra USA. De påstår at den holder form med skudd fra kaliber opp til 308 på 100m, og det er godt nok til mitt bruk.

Jeg fikk rigget meg til 100m. fra blinken og fikk testet sittende, knestående, med tofot og med skytestokk. Jeg synes det gikk veldig greit og er glad at ikke treffpunkt endrer seg selv om man benytter hjelpemidler for å støtte våpenet og få et mer rolig skudd. Jeg har fått montert et scope med forstørring fra 6X opp til 24X, og det er greit å få testet siktet i alle forstørringer over hele registeret.

Nå skal det snart bli en tur på sjøfugljakt og da håper jeg det byr seg noen muligheter. Det har ikke blitt noe duejakt i år, men jeg håper og en lokketur på orrfugl i november, da kan det hende de har begynt så smått å sette seg i trærne på jakt etter mat. Da er de litt lettere å treffe med rifle.

Nedenfor kan du se en serie med 4 skudd på «gongen» tatt opp denne uka, avstand ca. 100m. sittende med skytestokk (bipod).Del gjerne denne siden med dine venner eller følg foto | jakt | kajakk på Facebook


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *