Sjøfugljakt med 17 HMR og BOG deathgrip


Jeg hadde og med Tactacam FTS som gjør det mulig å filme gjennom kikkertsiktet (klikk for større bilde).

Søndag var jeg på jakt i Langangsfjorden og det ble en god uttelling vil jeg si. 4 Silender fra samme kullet falt for 17 HMR rifla på ca. 60. meter. Jeg fikk 2 fall på film (i tillegg til en skarv) så det blir en snutt av det hele ila høsten (i tilegg til duejakt). Kajakken ble brukt for å komme seg ut og med meg hadde jeg lokkefugl, skarvesilouetter, litt proviant, kamera, en camovegg og rifle. Været var godt med sol og litt vind.

God balanse er viktig når man skyter (klikk for større bilde).

Med meg hadde jeg også en «klemme/vugge» (BOG deathgrip) som man fester på et kamerastativ for å øke stabiliteten på rifla i stående posisjon. Man legger rifla i denne klemma/vuggen og fester den nærmest balansepunktet på kolben. Dette gjør det mulig å panorere/tilte rifla uanstrengt mens man sikter. Rifla står da av seg selv slik at man ikke trenger å bruke mye muskler for å stabilisere våpenet (og seg selv) når man sikter, men heller konsenstrere seg kun om egen balanse i kjernemuskulaturen for å stå mest mulig rolig. Det er greit å få justert høyden på stativet slik at kolben går rett inn i skuldra når du står med en skulderbredde i beina slik at du ikke må bøye deg i ryggen eller gå ned i knærne som gjør at du kanskje blir litt ustødig. Alt i alt en artig sak som gjør at man kan dekke et større område når man står og har brukbar stabilitet i rifla.

Min rifle er relativt lett så jeg antar at om man har tyngre rifler som vil det og fordre stativ som er laget for tyngre utstyr for å klare å holde riggen brukbart stabil. Bakdelen med denne riggen er jo da at det er enda mer å dra med seg på tur både i volum og i vekt.

Når det gjelder bestanden i området der jeg satt så var det en og annen ærfugl-flokk (uten hanner) som tuslet rundt. Jeg så 10-20 silender, 8-10 skarv og da jeg la kajakken på vannet dro det ut 6 stokkender ut fra stranda jeg går ut fra, så det virker å være litt jaktbart vilt i Langangsfjorden i år.

«Klemmen/vuggen» (BOG deathgrip) fester man til hodet på stativet slik at man kan panorere og tilte rifla uanstrengt for økt fleksibilitet og presisjon når man står oppreist.

4 silender ble med hjem, den ene gikk i panna og ble spist :).

SIiland smaker godt og tar man bort skinn/fett så slipper man den transmaken mange snakker om.

 

Her er en skarv jeg skjøt med denne riggen på 75m. med 17 HMR og CCI gamepoint ammo (oktober 2022)Del gjerne denne siden med dine venner eller følg foto | jakt | kajakk på Facebook


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *