Huskeliste for sjøfugljakt


Noe av det som må gjøres før sjøfugljakt er litt planlegging. Det begynner gjerne noen kvelder i forveien hvor jeg går gjennom det som skal med. Har jeg det jeg trenger?

Utstyr

Når du har bestemt deg for hvor du skal dra, så er det første for meg kajakken og padleutstyr. Kajakken går gjerne på taket kvelden før så jeg slipper dette på morgenen. Så er det åre, vest, og evt. tørrdrakt.

Lokkefugl, camonett/camovegg og skyterigg er og viktig, og pakkes litt avhengig av hvor jeg skal være. Hva slags type lokkefugl har jeg inntrykk av ikke er så veeeeldig viktig da endene ikke er veldig kresne på om det er ærful, stokkand eller kvinand av plast som dupper i vannet. De sveiver gjerne innom uansett. Skarvesilouetter tar jeg og med da skarven gjerne blir litt nysgjerrig til tross for at de ikke er veldig naturtro.

Våpen og ammo skal også med, noen ganger er man plassert slik at det er hensiktsmessig å ta med med både hagle og rifle.

Mat og drikke er jo og nødvendig, i tillegg til kikkert og kniv. Jeg tar og med en søppelpose til slakteavvfall og en frysepose til kjøtt som skal være med hjem.

Klær er og en viktig faktor, jeg bruker vanntette klær og fottøy da det er fuktig miljø man befinner seg i. 3-lags prinsippet funker like fint her som på rypefjellet.

Lagring av utstyr i kajakken

I kajakken er det 2 stuverom, og i det første foran cockpit (som er det minste) har jeg gjerne mat, drikke, kamera, stativ og annet småtteri. I rommet bak cockpit har jeg våpen, ammo, skyterigg og skyteutstyr. Jeg får pakket ned rifla i futteralet sitt her om jeg tar av demperen først.

Under strikkene foran cockpit har jeg skarvesiloutetter og evt. camovegg. Resterende lokkefugler sleper jeg etter kajakken dit jeg padler, gjerne med loddet klart så disse enkelt kan plasseres ut før jeg går i land.

Så er det bare å rigge seg til og glede seg til en ny dag med sjøfugljakt. Skitt jakt :).

 Del gjerne denne siden med dine venner eller følg foto | jakt | kajakk på Facebook


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *