Bytte avtrekksfjær på CZ 455 med kit fra YoDave


Fra fabrikken er avtrekket på rifla mi kjent for å være tungt, jeg målte det hjemme til ca. 1,5 kg. Jeg forventer ikke punkt- eller matchavtrekk og det er mye man kan vende seg til. Men et lettere avtrekk er likevel noe jeg har tenkt på, rett og slett for å unngå mer spenning i fingrene ved avtrekk enn nødvendig, og da kanskje bli mer stabil og øke presisjonen på skudd ytterligere. Smått nerdete men det er jo morro :). Da kommer en løsning fra YoDave inn.

Slik ser avtrekkeren ut når man skrur av stokken. Mutteren i bunnen av fjæra kan benyttes til å justere avtrekket ytterligere.

Det tok 11 dager før jeg bestilte til det kom en konvolutt i posten. Settet koster noen hundrelapper og inneholder 4 fjærer med forskjellige hardhet fra ca. 300 g. til 1,4 kg. I tillegg så følger det med noen spacers/schims som kan monteres for å evt. redusere kryp og få kortere avtrekk, men det er uaktuelt for meg. Instruksjoner er lett forklarlig med bilder og tekst og man trenger ikke å være mekaniker for å få det til. Av verktøy er en tynn dor, gummihammer og umbrakosett tilstrekkelig å bruke. I tilleg er det mange videoer på YouTube som beskriver prosessen.

Produsenten anbefaler ikke avtrekk under 2 pund (900 gr.) av sikkerhetsgrunner som betyr at de letteste fjærene er uaktuelle. Under jakt har jeg ikke skudd i kammeret før jeg har vilt i siktet så jeg er ikke redd for at skudd skal gå av ved uhell. Likevel er det greit at fjæra ikke er så lett at skudd går av under trening og under vanlig rutiner hvor sluttstykket beveger seg kontant og effektivt under lading

Jeg ender opp med den nest tyngste fjæra (950 g. på min rifle) og ved normale laderutiner hjemme virker det å gå fint uten problemer, også om jeg slår på kolben med oppspent avtrekker.

Da går avtrekket altså fra 1,5 kg. til 950 g. og jeg innbiller meg at det skal gå bedre å avlevere skudd presist. Det føles hvertfall slik ved testing med klikkpatroner, nå gjenstår det å teste det ut i praksis med krutt :).

Mer info om YoDave finner du her.

En liten «pin» er alt som skal løsnes før man bytter fjær ved avtrekkeren.Del gjerne denne siden med dine venner eller følg foto | jakt | kajakk på Facebook