Forskjellig treffpunkt med forskjellig leveranser av ammo (LOT)


Her er LOT-nummeret på venstre side av esken.

Jeg har tidligere ikke brydd med så mye om å undersøke treffpunkt med ammo jeg har kjøpt. Til min trening som gjerne er på stålplater har ikke forskjellen utgjort noe av betydning, men bom har heller gått inn i skytterfeil-kategorien. Jeg benytter CCI Gamepoint til alt jeg skyter, og jeg har tenkt at det ikke utgjør noen stor forskjell hvor jeg har kjøpt det fra så lenge det er samme merke, type og betegnelse. Nå ser jeg jo at det kan være vesentlige forskjeller som kan ha praktisk betydning under jakt, og mest på litt lengre avstander.

Dette betyr at 2 esker med ammo med samme merke og produsent kan treffe forskjellig, om de ikke er fra samme LOT. LOT er et serienummer på siden av ammoboksen som sier noe om produksjons-serien fra produsenten. Nummeret sier gjerne noe om år, dato og og måned som kulene er produsert. Kjøper du fra 2 forskjellige leverandører i Norge kan du fort få ammo fra 2 forskjellige «LOTer» og det kan bety endringer i treffpunkt.

Forskjellen kan utgjøre flere cm. på 100m. 3 cm. på 100m. gir da 4,5 cm. på 150m. På vilt som er på størrelse med en elg, reinsdyr eller rådyr ville denne forskjellen ikke spilt så stor rolle, men skyter du på vilt med vitale organer på størrelse med en flytende snusboks kan det fort utgjøre stor forskjell. Jeg har tidligere skrevet om pussige resultater på lengre hold, og kanskje kan det ha noe med forskjellige «LOTer» å gjøre.

Her er en test jeg gjorde på banen med skudd fra forskjellige «LOTer» som et eksempel. Ikke voldsomme forskjeller her men det kan utgjøre forskjeller på lengre avstander.

Moralen er da (noob-varsel): Kjøp nok skudd av gangen så slipper man å være usikker på hvor kula går når man må over på ny eske. Sjekk treffpunkt ved ny leveranse.Del gjerne denne siden med dine venner eller følg foto | jakt | kajakk på Facebook