Film: Padling og jakt 2012 – sjøfugljakt fra kajakk


Her er mitt første forsøk på å filme opplevelsen med jakt og padling. Opptaket er gjort over noen dager i Oktober 2012, i Langangsfjorden, Telemark. Det er brukt et Contour Roam actionkamera på stativ bak padler, samt et Sony Handycam HDR-GW55VE foran padler. Du kan se ruten som er padlet i inlegget om hotspots i Langangsfjorden. Fra filmen er det og hentet skjermbilder som er benyttet i denne bloggen. Roam-kameraet gir 120 grader vidvinkel ved 1080p oppløsning, og bildekvaliteten er god.

Film bakfra

Været de første ukene i Oktober 2012 var fantastisk, stille på fjorden og stort sett bare sol.

Plassert bak padler så gir det et inntrykk av hva padleren ser og gjør. Kameraet er på stativ ca. 20 cm. over hodet på padler pekende en meter forut for baugen av kajakken. Kameraet slås på når turen starter og går til batteriet tar slutt. Batteritiden er 2,5 timer og det er som oftest nok til en tur på 10-15 km.

Sony-kameraet står på et lite stativ m/sugekopp foran padler og startes ved behov/når man spotter fugl. Den tar opp fra et lavere perspektiv men kommer nærmere enn Roam kameraet. Det tar opp ok lyd og gir gode bilder (50 bilder i sekundet).

Sammen gir dette et bra utgangspunkt for redigering med flere kilder og utsnitt samt god nok lyd. Kameraene blir ikke påvirket av rekylen ved skudd og begge er vanntette. Jeg har opplevd at Roam kameraet klikket etter 10 minutter på den siste turen selv om det var helt tomt for data. Dette la jeg ikke merke til før turen var over så det er greit å se bakover innimellom at det lyser rødt/record på kameraet ellers mister man verdifull film. I tillegg må selvsagt alle batterier være ladet og minnekort bør være formatert.

Det er utrolig artig å filme gode opplevelser og det blir garantert mer filming, padling og jakting til høsten :). Klikk i ruten nedenfor for å starte filmen.

 Del gjerne denne siden med dine venner eller følg foto | jakt | kajakk på Facebook


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *