Padleteknikk – må man kunne rulle?


Da jeg startet med padling visste jeg lite om padleteknikk, i dag vet jeg litt mer. Jeg hadde hørt en del snakk om at man må kunne rulla for å redde seg selv om man veltet. Jeg kjenner at jeg har lyst til å lære meg det på et tidspunkt, men til praktisk bruk for meg er det ikke nødvendig. Om man velter så må man vite hvordan man kommer ut av kajakken, tømme den for vann og opp i kajakken igjen, det er minstekravet.

Høyt padletak

Med litt trening sitter de forskjellige teknikkene raskt.

Jeg padler stort sett uten spruttrekk og da vil rulle være det samme som å fylle kajakken med vann. Om jeg velter prøver jeg å svømme bak på kajakken, legge meg oppå ved roret slik at baugen reiser seg, for så å snu kajakken tilbake på rett kjøl og mesteparten av vannet tømmes da ut. Da er det lite vann igjen i cockpiten slik at jeg kan komme meg oppå kajakken bakfra med beina på hver side. Så gjelder det å lirke meg frem og opp i setet. Jeg har alltid med meg pumpe om det skulle være vann igjen i cockpiten.

I tilegg til å kunne redde seg selv om man velter er det mange andre teknikker man bør kunne, det er for det første hvordan man kommer seg ut fra land (og i land) enten det er fra strand eller brygge. Så bør man finne ut av en god sittestilling og gjerne justere setet. Til slutt er det forskjellige åretak og støttetak som det er greit å vite om. Heldigvis er det noen som allerede har laget instruksjonsvideoer på Youtube, se nedenfor.Del gjerne denne siden med dine venner eller følg foto | jakt | kajakk på Facebook


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *