Hotspots i Langangsfjorden


Grunnen til at jeg synes padling og jakt er en fantastisk kombinasjon er nok at tilgjengeligheten hvor jeg bor er veldig god. Her i Porsgrunn kan man ta bilen i 15 minutter og være på fjorden med hagla klar. Har man avlagt jegerprøve, er norsk statsborger og ikke jakter under bryggene til hyttefolket men i god sikkerhetsavstand fra land så kan man sett i gang. Ofte har jeg opplevd å være helt alene på fjorden i morgentimene, mens dovne yrkesfiskere har kommet litt utpå formiddagen. Langangsfjorden er en fjord hvor det jaktes mye i, ikke bare fra kajakk men også fra land.

Fylkeskommunen har gitt tilatelse til å jakte på utvalgte steder, du kan lese mer i denne artikkelen fra NJFF Telemark om sjøfugljakt fra offentlige arealer.

Jeg har satt opp en rute jeg har padlet en del ganger og hvor jeg ofte finner fugl. Det er mest ærfugl og skarv i området men og en del kvinand og siland + en og annen gås. Utgangspunkt er Bjønnes brygge.

Hotspots

Man trenger ikke reise langt for å treffe på fugl.

Dette er en rute på drøyt 7 km. og med vanlig padletempo tar det ca. halvannen time å padle rundt. Jeg trenger ikke reise ut i åpnere farvann da det ligger nok fugl innaskjærs, og tidlig på morgenen ligger ofte sjøen flat og stille i dette området. Det finnes også flere arter å jakte på enn ærfugl og skarv.

– fra 10 sep. til 23. des.: brunnakke, grågås, havelle, kanadagås, kortnebbgås, krikkand, kvinand, laksand, siland, stokkand, stripegås, svartand, toppand

– fra 1. okt. til 30. nov.: ærfugl og skarv

Pause

Det er godt å avslutte en lang tur med fangst.

Del denne siden med dine venner
Skriv gjerne en kommentar nedenfor eller følg foto | jakt | kajakk på Facebook

RELATERT INNHOLD