Planer for nytt filmprosjekt – mer jakt på film


Skudd

Morro å jakte med kamera på slep.

Fjorårets filmprosjekt har gitt mersmak, og jeg kjenner jeg går og tenker på enda et til høsten. Hva skal man da finne på mon tro? Padling og jakt fra kajakk blir det helt sikkert men jeg håper og å få jaktet et par turer fra land og filmet dette også. Gitaren er funnet fram igjen og det har så smått blitt noen spor til bakgrunnsmusikk så får vi se hvor vi ender opp. Jeg har hvertfall tenkt litt på noen punkter til noen hektiske dager i oktober dette året.

I fjor fikk jeg 4-5 dager på fjorden i kajakk som det ble en film av. Irriterende nok var det en del opplevelser som det ikke ble noe av, men det prøver jeg å lære av til neste gang. Nå vet jeg litt mer hva jeg går til, vet mer hvor fuglen oppholder seg og hvordan det skal gjøres i praksis. Jeg husker de første 2 turene så padlet jeg vel over en time før jeg så noe med vinger, og jeg trengte egentlig ikke padle mer enn 10 minuter for å få kontakt med fugl. I år vil og en liten kikkert bli et hendig redskap ombord, at jeg ikke tenkte på det i fjor er jo et mysterium…

nrafud

Sammenleggbare lokkefugler (NRA FUDS) tar liten plass og er enkle å sette sammen.

Postering på et av kommunens områder vil jeg og gjerne få med meg og prøve å filme. Et actionkamera på hodet samt et vanlig kamera som support til evt. skuddsjanse med rifle er en mulighet som er spennende. Jeg tenker å kjøpe inn noen sammenleggbare lokkefugler slik at jeg kan pakke utstyr, våpen, mat og lokkefugl i kajakken. Da sparer jeg masse tid bare i reising og organisering. Tidligere har jeg testet posteringsjakt med båt og lettbåt (for å hente felt vilt) og det blir ofte litt styr og lang tur fra båtplass til jaktsted før man er i gang. Med kajakken på taket blir det litt annerledes og i mitt tilfelle er det ca. 600 m. fra der hvor jeg setter ut kajakken til jaktsted på land hvor postering er en mulighet. Et alternativ jeg har sett på om det blir en hel dag på sjøen er å postere på morgentrekket, jakte fra kajakken på formiddagen for så gå i land igjen og postere på ettermiddstrekket. Da skulle mulighetene være tilstede for å få med seg en stek eller to hjem ila. dagen.

Mer levende bilder av jaktbare arter er og på sin plass å få med, og jeg prøver å ha med meg kameraet så ofte jeg kan for å filme litt i miljøet hvor det jaktes. Jeg kjenner jeg gleder meg til å komme ordentlig i gang og måtte den j**** kulda forsvinne så fjorden blir isfri snart!!! 🙂Del gjerne denne siden med dine venner eller følg foto | jakt | kajakk på Facebook


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *