NRA FUDS – sammenleggbare lokkefugler


pakker_web

Lokkefuglene kommer flatpakket.

Jeg har jaktet på sjøfulg fra land noen ganger og synes det er en artig jaktform. I fjor fikk jeg ikke til det da jeg prioriterte jakt fra kajakk i stedet. Neste år satser jeg på å få hvertfall en dag fra land, ikke bare med hagle men og med rifle tilgjengelig. Noe av utfordringen med sjøfugljakt fra land er ofte at man må ha en båt for å komme seg ut dit man skal jakte fra, + en lettbåt uten motor for å hente vilt. Med 10-12 lokkefugler i fullskala med i tillegg blir det mye å dra på og nok å styre med før man kommer i gang med jakta. Nå har jeg kjøpt noen lette og sammenleggbare lokkefugler av kvinand og ærfugl som gjør at jeg kan pakke alt sammen i kajakken og ikke være avhengig av annen transport for å komme i gang.

pakke_åpnet_web

Pakken inneholder 6 fugl, 3 av hvert kjønn.

De sammenleggbare lokkefuglene kalles da for FUDS og står for «Fold Up Decoys». De er laget av en slags skumlegering, kan pakkes flatt og brettes ut i full størrelse veldig enkelt. De kommer med en metall-kjøl og har muligheten til å vise fuglen i forskjellige positurer som svømmende og beitende enten på land eller til vanns.

kvinand

Kvinand (Goldeneye).

Jeg synes fargene virker troverdige og det å sette de sammen er enkelt og gjøres fint selv om det skulle være mørkt.  Det følger også med lodd til hver enkelt fugl som gjør at de lett forankres til bunnen. Dette kan enkelt bindes sammen med kjølen som gjør at ikke tauet surres fast i andre fugler om man transporterer flere fugl sammen.

på-kajakk

Enkel transport.

For meg er dette fornuftig fordi de for det første ser bra ut, det er ingen maling som slites av og det er enkelt å ta de med seg i kajakken. De kan enkelt stables under strikken på fordekket og jeg kan da fint legge de ut uten å måtte laste av mye utstyr på land først.

Lokkefuglene er kjøpt hos Jaktfall og det virker som de har gode priser på disse produktene. Nedenfor er det og en video hvor fuglene benyttes i praksis.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=46hYqJJeVSo&w=620&h=400]Del gjerne denne siden med dine venner eller følg foto | jakt | kajakk på Facebook


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *