Ny tørrdrakt – hva er viktig?


Jeg vurderer å handle ny tørrdrakt, og det er som ventet et hav å velge mellom i alle mulige prisklasser. I dag har jeg en todelt variant med jakke og bukse som fungerer ok, men den har begynt å trekke litt vann og de tapede sømmene har løsnet litt ved mansjettene på ankler og håndledd. Denne drakten kjøpte jeg fra et lager hvor det ikke lenger er salg, og den bærer vel preg av å være en ganske rimelig variant. Med nye ambisjoner om padling hele året ser det ut til å bli en ny i bedre kvalitet. Denne gangen tenker jeg og en variant som dekker hele kroppen fra hals til tærne i samme plagg, en todelt variant vil ha en større risiko for lekkasje mellom plaggene. Du kan få kjøpt tørrdrakter fra 1 500,- til 10 000,-, men hva bør man så velge?

spruttrekk

Spruttrekket er kjekt om man liker å rulle eller padle i høy sjø.
(FOTO: alfafritid.no)

Noen tørrdrakter har et dobbelt lag livet for å kunne «koble på» spruttrekk. Trekket blir lagt under det øverste laget på drakten slik at det kan presse trekket mot selve drakten og lage en «vanntett» pakning rundt kroppen. Den nederste delen blir igjen festet rundt cockpit på kajakken, slik at kroppen og kajakken går i ett uten å slippe vann inn i hverken kajakk eller drakt. Disse variantene er supre om man er tilhenger av rulle opp igjen etter en velt eller padling i høy sjø.

Er man tilhenger av å padle uten trekk så trenger man ikke noen kobling og kan heller fokusere på drakter som er enklere, men funksjonelle. Disse vil og ligge en del lavere i pris. Går man rundt uten trekk krabber man ut, snur kajakken, tømmer ut vann og kommer seg oppi. (evt. svømmer til land).

Jeg padler mest uten trekk så for meg holder det men en enkel drakt. Jeg vil gjerne ha neopren mansjetter i halsen i stedet for latex. Disse er mer behagelig, isolerer bedre og har bedre holdbarhet. Noen har diskutert at de ikke er like tette men der er det vel like mange for som imot. Jeg synes det er greit å ha glidelåsen foran av praktiske hensyn og i tillegg er det at drakten har integrerte sokker og en fordel, da slipper man å risikere å bli våt på beina. Nedenfor er noen modeller fra Typhoon og Crewsaver i prisklassen 3500,- til 4500,-, kan dette være noe mon tro?

tørrdrakter

Enkle varianter av tørrdrakt til padling, uten dobbelt lag i livet og uten hette. Men tette 🙂
(FOTO: Tequila.no + bjornskajakk.no)Del gjerne denne siden med dine venner eller følg foto | jakt | kajakk på FacebookLegg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

5 tanker om “Ny tørrdrakt – hva er viktig?