Skytetrening med rifle


storvilt

Man må ha storviltprøva for å felle storvilt med rifle, men ikke for å jakte småvilt som storfugl, ender og gjess.

Etter at banen her i nærheten åpnet i April har jeg vært og skutt 4-5 ganger med rifla. Da jeg startet med jakt hadde jeg vel egentlig ingen planer om å jakte med rifle. Interessen for skyting har alltid ligget der og jeg kom over et bra kjøp og da var jeg solgt. I dag ser jeg vel ikke for meg at jeg kommer til å felle elg, hjort eller reinsdyr, men kanskje rådyr, storfugl, ender og gjess. Et av målene med årets sesong er å benytte rifla mer på jakt. I fjor ble det en tur på toppjakt i et sadistisk snøvær, vi så ingen fugl, så ingen spor, hørte ingenting,  men det ble en fin tur med bål, pølser og godt selskap.

 

Jeg skyter 15-20 skudd hver gang jeg er på banen, det er vel det jeg klarer rett etter hverandre på rappen før løpet blir så varmt at varmeflimmeret fra lyddemperen blir synlig gjennom kikkerten. Da er det ikke så lett å se godt, og løpet må få seg en hvil. Jeg merker at jevnlig trening er viktig for å kunne skyte greit, og det tar tid om man skal øve på liggestilling, pust og avtrekk. Heldigvis kan man kjøpe seg noen klikkpatroner og øve på avtrekk hjemme, men det er vel som med alt annet, det trengs mange repetisjoner i rett miljø før ting sitter som det skal. Har man mål om å treffe en and, gås eller storfugl på 100 m. så trengs det mengdetrening.

Av ammunisjon benytter jeg Norma Jaktmatch til trening (eller fugl), og Norma Oryx til jakt på storvilt. Disse patronene går likt i min rifle, og gir fine samlinger. Da trenger jeg ikke tenke på å justere siktet før jeg går over fra trening- til jaktammunisjon.

Etter at jeg tok storviltprøva har jeg prøvd noen runder med tofot og det er greit å teste ut forskjellige stillinger ut fra hvordan man tenker seg en situasjon i felt. Jeg vart spent på om treffbildet endret seg med tofot, men siden løpet er frittliggende og tofoten har «vugge» så har jeg lest at dette ikke skal ha noe å si.  Jeg tipper det er litt individuelt men det hadde ikke noe å si i mitt tilfelle.

skytebanen

Trening med tofot på skytebanen.Del gjerne denne siden med dine venner eller følg foto | jakt | kajakk på Facebook


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *