Film: Padling og Jakt 2013 – sjøfugljakt fra kajakk

Ærfugl hann

Årest jakt filmprosjekt er i havn og i år ble filmen drøye 25 minutter lang. Den inkluderer en del om jaktbare arter, området jeg jakter i og 5 fall. Det er et fall som ikke ble med pga. lite lys og da er det ikke lett å se hva som skjer. Likevel er det med en del spennende situasjoner som ikke resulterte i fall og det må selvsagt sees for å oppleves :).

I år har jeg et kamera bak meg og et foran meg får å prøve å fange de gode øyeblikkene. Lyden på disse actionkameraene (Contour Roam) er ikke bra så jeg har hatt en diktafon med ekstern mikrofon (pakket i plastfolie) liggende ved kameraet foran meg for å fange opp stemme og stemning. Alt blir vått på dekket foran cockpit så om elektronikk skal overleve må det beskyttes eller være vanntett. Diktafonen fanger opp lyden godt, men også noe støy.

Musikken lagde jeg i våres og alt av opptak av jaktbare arter er gjort på forsommeren. Alt i alt er jeg godt fornøyd med hvordan prosjektet har blitt. En ting er spenningen med selve jakten men for meg er også stillheten og roen ved å padle fint å kunne formidle.Del gjerne denne siden med dine venner eller følg foto | jakt | kajakk på FacebookLegg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

6 tanker om “Film: Padling og Jakt 2013 – sjøfugljakt fra kajakk

 • Håvard Strande Dahl

  Fin video! Jeg er ganske ny med sjøfugljakt så jeg har et par spørsmål:

  1.Hva er tanken med å ha medvind når du «sniker» deg inn til fuglene? Trodde det var en fordel å ha motvind slik at de ikke skulle høre, se og (lukte?) deg.

  2. Hvor store hagl bruker du?

  3. Er det noen forskjell når på døgnet det er best å jakt på sjøfugl, med tanke på jakt fra kajakk, lokkefugler osv. ?

  På forhånd takk 🙂

  • Thomas Øverbø

   Hei og takk for det, skal prøve å svare her.

   1. Sjøfugl letter fra vannet mot vinden for å spare energi og tid. I motvind er det lettere for dem å ta av når de føler seg truet. Da er det sannsynlig at de letter mot deg om du kommer med vinden og nærmer deg. Da får du de og gjerne på skuddhold. De ser deg før du ser dem, spørsmålet er hvordan man kommer på skuddhold, da er vinden i ryggen en god start.

   2. Jeg bruker ELEY VIP nr. 4 (bismuth)

   3. Jakter du med lokkefugl er tidlig og ettermiddagen fine tider, da trekker fuglen og er på vingene. Fra kajakk tenker jeg man ikke er så avhengig av trekket og kan oppsøke områder fuglen oppholder seg i uavhengig av tid på dagen, men jeg liker å være ute tidlig likevel. Da er det gjerne litt roligere på vannet også.

   • Håvard Strande Dahl

    Takk for svar! Blir andre helg med jakt denne sesongen nå til helgen. Skal prøve litt forskjellige varianter. Blir jakt fra kano/kajakk + lokkejakt på ærfugl og skarv.

    Har ikke prøvd lokkefugler på skarv enda, men har lagt fem lokkefugler som jeg skal prøve. Tenker å sette dem på toppen av en holme/skjær med nebbet mot vinden og legge meg i skul et sted like ved. Har du noen flere tips å tilføye hadde det vært fint!