Et jaktår er snart over


henneseid_web

En fin avslutning på et fantastisk jaktår (klikk for større versjon av bildet)

Årets sesong er på hell og det er på tide å glede seg til neste år. For min del ble nok siste turen gjort unna i går, en tur til statsallmenningen i Henneseid i Drangedal. Det var frost i bakken og litt snø så jeg følte meg ikke særlig lydløs der jeg tuslet innover i skogen. Jeg så en orre og hørte 3, det var vel det. Jeg hadde håpet å fått en dag på toppjakt i år men det ser vel ut som snøen uteblir før sesongen er helt over så da får vi heller vente med det til neste år. Turen var likevel fin i godt vær, lite vind og flotte omgivelser. Alt i alt har likevel året vært det beste jeg noen gang har opplevd.

tiur_web

Dette skjer ikke så ofte…(klikk for større versjon av bildet)

Jaktåret startet 12. September med 4 dagers tur med gutta til Dalen i Vest-Telemark. Det ble en fantastisk reise i kongeskog, kongemiddag(er) og kongeselskap. Vi fikk til sammen 11 fugl og hadde over 50 på vingene. Selv var jeg heldig og fikk tiur av det eldre slaget, den satt på bakken og skar nebb og jeg fikk se hodet på den på ca. 20 m. Det ble treff i siden med knekt vinge og den levde ikke lenge før den fant veien i sekken. I tilegg fikk jeg en røy samt en jerpe.

sjøfugl1

Fine dager på sjøen i oktober (klikk for større versjon av bildet)

Etter dette ble det 3 dager på sjøfugljakt fra kajakken og det endte med til sammen 8 ærfugl. Jeg fikk mulighet til å avspasere fra jobb og med barna i barnehagen og kona på jobb fikk jeg kombinert jakt noen timer på morgenen og hjem til hjemmekontor etterpå. Til slutt ble det en ca. 30 minutter lang film av det hele så jeg skal slettes ikke klage på dette jaktåret som har gått.

Vinteren går vel med til å prøve å få litt mer tid til fotografering, kanskje lage v.2.0 av haglebraketten som fester hagla på kajakken, lese jaktblader og leve på minnene fra et kanonår til skogs og til sjøs.

Del denne siden med dine venner
Skriv gjerne en kommentar nedenfor eller følg foto | jakt | kajakk på Facebook

RELATERT INNHOLD