Ny stokk fra Boyds til Savage Axis


Boyds pepper stokk

Avtrekksbøyle følger med og skruene fra originalstokken kan benyttes.

For noen år siden så kjøpte jeg meg en rimelig riflepakke, en Savage Axis i .308 med kappet løp, demper og scope. Utgangspunktet var ikke veldig ambisiøst men å ha en grei rifle i et allsidig kaliber til bruk både på småvilt, fugl og et og annet storvilt. Jeg har tatt storviltprøva med den hvert år og synes den gir god presisjon. Uten demper er den kort nok til å passe ned i de vanntette skottene i kajakken, som og er en fordel om man vil ha den med på sjøen. Bakdelen med rifla er at det har vært lite deler man kan bytte ut som f.eks. stokken. Originalstokken i plast kan virke ganske myk og forstokken kan bevege seg litt i kombinasjon med vekten fra lyddemper og bruk av tofot på ujevne underlag. Rifla har og et rimelig smalt grep så jeg tenkte jeg skulle se meg om etter alternativer. Jeg endte opp med en stokk fra Boyds i USA og de lager stokker til mange forskjellige merker som Howa, Sako, Tikka, Zastava, Remington mm.

Stokken jeg valgte kommer med et grep med hull til tommelen og har fester både til rem og tofot i front. Monteringen er enkel, med kun to skruer å forholde seg til. Stokken føles godt laget, pipa ligger fritt, grepet ligger godt i handa, den er lett og jeg gleder meg til riflebanen åpner igjen så det går an å få testet den i praksis. Er du nysgjerrig på om Boyds lager stokk til din rifle, gå til www.boydsgunstocks.com og se selv. På henvendelser til Boyds opplever jeg  de som raske og serviceinnstilte både på meldinger via Facebook og på telefon.

Tidsforløpet
Fra jeg betalte tok det en uke til den ble sendt. Fra den ble sendt (fra Sør Dakota, US) til den kom frem til meg tok det en uke, totalt 2 uker leveringstid.

Regnestykket
Stokken kostet 592,-, frakt med USPS kostet 370,-. I tilegg kommer MVA på 244,- og toll på 132,- så totalt blir dette 1338,-.

Nedenfor ser du bilder av stokken.

ferdig montert

Her er stokken fedig montert.

tofot

Med tofot

pistolgrep

Grepet på denne modellen har hull til tommelen og passer godt for store hender.

begge

Ny og gammel stokk.

innskyting

Brukbare samlinger med ny stokk, her 3 skudd med tofot montert.

Her kan du og se en video fra Boyds hvor de bytter stokk

Del denne siden med dine venner
Skriv gjerne en kommentar nedenfor eller følg foto | jakt | kajakk på Facebook

RELATERT INNHOLD