Ny stokk fra Boyds til Savage Axis


Boyds pepper stokk

Avtrekksbøyle følger med og skruene fra originalstokken kan benyttes.

For noen år siden så kjøpte jeg meg en rimelig riflepakke, en Savage Axis i .308 med kappet løp, demper og scope. Utgangspunktet var ikke veldig ambisiøst men å ha en grei rifle i et allsidig kaliber til bruk både på småvilt, fugl og et og annet storvilt. Jeg har tatt storviltprøva med den hvert år og synes den gir god presisjon. Uten demper er den kort nok til å passe ned i de vanntette skottene i kajakken, som og er en fordel om man vil ha den med på sjøen. Bakdelen med rifla er at det har vært lite deler man kan bytte ut som f.eks. stokken. Originalstokken i plast kan virke ganske myk og forstokken kan bevege seg litt i kombinasjon med vekten fra lyddemper og bruk av tofot på ujevne underlag. Rifla har og et rimelig smalt grep så jeg tenkte jeg skulle se meg om etter alternativer. Jeg endte opp med en stokk fra Boyds i USA og de lager stokker til mange forskjellige merker som Howa, Sako, Tikka, Zastava, Remington mm.

Stokken jeg valgte kommer med et grep med hull til tommelen og har fester både til rem og tofot i front. Monteringen er enkel, med kun to skruer å forholde seg til. Stokken føles godt laget, pipa ligger fritt, grepet ligger godt i handa, den er lett og jeg gleder meg til riflebanen åpner igjen så det går an å få testet den i praksis. Er du nysgjerrig på om Boyds lager stokk til din rifle, gå til www.boydsgunstocks.com og se selv. På henvendelser til Boyds opplever jeg  de som raske og serviceinnstilte både på meldinger via Facebook og på telefon.

Tidsforløpet
Fra jeg betalte tok det en uke til den ble sendt. Fra den ble sendt (fra Sør Dakota, US) til den kom frem til meg tok det en uke, totalt 2 uker leveringstid.

Regnestykket
Stokken kostet 592,-, frakt med USPS kostet 370,-. I tilegg kommer MVA på 244,- og toll på 132,- så totalt blir dette 1338,-.

Nedenfor ser du bilder av stokken.

ferdig montert

Her er stokken fedig montert.

tofot

Med tofot

pistolgrep

Grepet på denne modellen har hull til tommelen og passer godt for store hender.

begge

Ny og gammel stokk.

innskyting

Brukbare samlinger med ny stokk, her 3 skudd med tofot montert.

Her kan du og se en video fra Boyds hvor de bytter stokk


Del gjerne denne siden med dine venner eller følg foto | jakt | kajakk på Facebook


RELATERT INNHOLD


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

4 tanker om “Ny stokk fra Boyds til Savage Axis

 • Bjørn T.

  Kjempebra artikkel!
  Nyttig for oss andre som går med tilsvarende tanker (og børse).
  Lurer litt på om jeg har kort eller lang versjon av samme børsa… Fikk du den kappet kun for å sette på demper, eller er den kappet enda mer?
  Børsa mi har påmontert demper. Tror du jeg har kort eller lang stokk da?

  • Thomas Øverbø Innleggsforfatter

   Hei og takk for kommentar. Om du tenker på «short action» eller «long action» så er følgende kaliber i «short action» kategorien: 22-250 REM, 223 REM, 243 WIN, 308 WIN, og 7MM-08 REM. Andre større kaliber er «long action». Dette må du spesifisere om du handler stokk fra Boyds, det er forskjellig avstand mellom skruene på short og long action så monteringen er litt annerledes. Jeg tror stokkene er like lange samme hva slags «action» man har.

   Min var allerede kappet og påsatt demper fra forhandler.

   • Bjørn T.

    Supert!
    Basert på dine gode råd blir det en slik (links) stokk på meg også 🙂

    Veier den forresten mindre enn originalstokken?

    • Thomas Øverbø Innleggsforfatter

     Tror de veier omtrent det samme, boyds sin er kanskje litt tyngre men veldig god å holde og håndtere.