Ny tørrdrakt: Palm Aleutian


Drakta er tight men ikke ubehagelig. Her med hetta rullet inn i kraven.

Jeg har lett etter en ny tørrdrakt en stund og her om dagen falt valget på en modell fra Palm, nemlig den siste varianten av Aleutian. Det har vært et par kampanjer de siste månedene hvor drakta har vært satt ned mye i pris (fra 7500,- til 5990,-) men jeg tok sjansen på finn.no og fant en drakt som kun var prøvd en gang, og den betalte jeg 4000,- for. Dette er en drakt som har det jeg behøver for å kunne padle hele året, og jeg ser at jeg har endret litt mening siden jeg skrev om kjøp av ny tørrdrakt for 9 mnd. siden. Jeg hadde først tenkt meg en litt enklere variant uten hette og skjørt til spruttrekk, men denne modellen var til riktig pris og oppfyller mine forventninger og mer enn det. Drakta har kun mansjetter i halsen og på armene, og med neoprenmansjett i halsen føles heller ikke drakta særlig klaustrofobisk, slik det gjerne kan være med latexmansjett.

sko2

Neoprensko med forsterkning ved tærne og ved hælen.

Utenpå sokkene på drakta bruker jeg neoprensko, og disse har ofte solide gummisåler og forsterkninger på tærne og ved hælen. Uten sko blir det fort hull og lekkasjer i sokkene når man går på svaberg med skjell og steiner. Sko er og mer behaglig under padling da føttene benyttes til å håndtere ror-pedalene. I tillegg er skoene med på å i holde føttene varme når det blir kaldere.

Til kalde og luftige høst-og vinterdager er hetta god å ha. Denne kan og rulles inn i halsen slik at den ikke er i veien på varmere dager. Det er og åpning foran om man skal på toalettbesøk. Drakta er dobbel i livet så du kan fint legge spruttrekk under og få en tett forbindelse mellom drakta og båten. Da holder man cockpit rimelig tørr selv om man leker i bølgene eller prøver å lære seg rulle.

Under Aleutian-drakta er det lag-prinsippet som gjelder, gjerne ull innerst, så evt. et isolerende mellomlag på kalde dager. Ullsokker innerst er og hensiktsmessig om det er kaldt. Selv benytter jeg superundertøy eller ullnetting innerst uansett temperatur. Selv om det er 20 grader i lufta på våren kan det fort være bare 6-7 grader i vannet, så man bør kle seg godt frem til det er badetemperatur i vannet.

aleutian-big

Drakta puster godt og føles god på kroppen. Min er i størrelse XL og passer for de opp til 186 cm (selv om sokkene er noe for store).Del gjerne denne siden med dine venner eller følg foto | jakt | kajakk på Facebook


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *