Erfaringer med første LIVE sending fra kajakk


chat

Fin aktivitet på chatten (klikk for større bilde)

Ja da var det unnagjort, og jeg må innrømme at jeg var litt spent der jeg satt og duppet og ventet på at klokka skulle bli 20:00. Jeg hadde sjekket mobil-dekningen i området først og fra der jeg la ut var det topp forhold. Jeg fikk vel merke at jo lenger unna det punktet jeg kom jo mer hakket sendingen og da var det tidvis vanskelig å få med seg sammenhengen i det jeg sa og hva bildene viste. Likevel synes jeg det gikk greit, det en bevegelig mobilantenne som skal håndtere en del lyd og bilde, så jeg vet ikke om jeg kan forvente annet enn litt hikke innimellom. Det skulle ikke mer enn et par prikker som droppet i signalstyrken før overføringen ble påvirket negativt.

bambuser-live

Fint vær og lite vind under sendingen

Noen erfaringer har jeg likevel gjort meg:
– Mikrofonen må nærmere munnen. Jeg vil og vurdere en blåtann-mic og se hvordan det virker, da slipper jeg unødige ledninger i cockpit.
– Elementer som lager unødig støy under padling må bort. Jeg tenker da på sikkerhetsliner som beveger seg mot skrog mm.
– Jeg trenger en solblender til forsiden av mobilen for å se bedre hva som blir skrevet i chatten, og hvordan streamen oppfører seg.
– Optimalt vil kanskje en ekstra antenne/signalforsterker være det beste, evt. en egen boks/accesspunkt som kun overfører signaler (ikke telefonen). Dette for å sikre stabil uplink hele veien, jeg er usikker på om mobilen klarer det over lengre tid og over relativt store avstander.

Dette var første runde, tipper neste runde blir enda bedre. Kanskje blir det med et annet system enn Bambuser, gjerne et som gir bedre lyd og bilde.

Fikk du ikke sett sendingen så kan du se de første 25 minuttene nedenfor.

Del denne siden med dine venner
Skriv gjerne en kommentar nedenfor eller følg foto | jakt | kajakk på Facebook

RELATERT INNHOLD