Ønskeliste på utstyrsfronten – Canon 70D og Sigma 150-500


Canon500d

Gode gamle Canon 500D har gitt fine bilder men mangler en del på video-muligheter.

Utviklingen på elektronikk og foto går i full fart og det er litt nytt utstyr jeg har satt på ønskelista for i år. Det kan hende det blir et nytt speilreflekskamera. Det jeg bruker i dag er et Canon 500D som var nytt i 2009. Det gir fine bilder i godt lys men mangler bl.a god mulighet for video, inngang for ekstern mikrofon, vendbar skjerm mm. Av objektiv så benytter jeg i dag et Canon EF-S 55-250mm, men lurer på om det er mulig å komme seg opp mot 500mm brennvidde innenfor et greit budsjett. Så langt så spørs det om ikke det blir en oppgradering av både kamerahus og objektiv i år.

canon_70d

Canon 70D

Etter litt sjekk av tester og litt diskusjoner med noen som allerede har dette kameraet har jeg kommet fram til et aktuelt kamerahus: Canon 70D. Dette har bl.a 20 mp. bildebrikke, vendbar skjerm, inngang for mikrofon og fin autofokus under filming.

Andre funksjoner er WiFi for overføring av bilder og fjernstyring via app. I dag ligger dette kamerahuset på drøye 8000,-, og i tillegg må jeg da et objektiv.

Da er spørsmålet om man kan nærme seg et objektiv med 500mm. brennvidde som gir fine resultater uten at det koster skjorta. Det finnes bl.a. et par modeller tilgjengelig fra Sigma, nærmere bestemt 50-500 og 150-500. Diverse tester viser at det er lite forskjell på selve bildekvaliteten på disse to, begge har stabilisator, de er nesten like på lysstyrke og vekten er den samme. Likevel er det et par forskjeller som er verdt å legge merke til.

Sigma 50-500: Med brennvidde ned til 50 kan du ta bilder nærmere evt. endre utsnitt til å dekke mer rundt det du vil ta bilder av. Dette gjør objektivet mer allsidig om det du skal ta bilder av endrer avstand i forhold til deg (nærgrense: 40-180 cm.).Pris pr. i dag er 11 000,-

Sigma 150-500: Med dette objektivet så er du «tvunget» til å holde deg innenfor hvisse avstander, men om man er mobil og vil komme så nærme som mulig så kan man gjerne regulere avstanden litt selv (nærgrense: 220 cm.). Pris pr. i dag er 6 500,-.

150-500

Begge objektivene fra Sigma ser like ut men har litt forskjellige egenskaper.

Her kan man vel konkludere med at man mister allsidighet (nærgrense) og noe lysstyrke om man velger 150-500, men man kan «spare» dette inn med å nesten halvere prisen uten å miste bildekvalitet. Jeg fant en bruker på Flickr som har tatt en del fine bilder med dette objektivet, se albumet til Sten Arne Jensen her.

Til mitt bruk (og budsjett) så heller jeg da mer til 150-500 og da blir totalen tett oppunder 15 000,-.

Så får vi se om dette lar seg gjøre etter hvert. Sparing (og vurdering) pågår!.

Her er Sigma 150-500 montert på en Canon 70D (Foto: A Thousand Words A Picture)Del gjerne denne siden med dine venner eller følg foto | jakt | kajakk på Facebook


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *