Eksperimentelt feste til kamera på haglekolbe


Jeg har fundert litt på hva som er det optimale festet til kameraet når man er på jakt alene og har begrensede muligheter til å filme. Har man et actionkamera så må man jo prøve å få med situasjon(ene) slik man selv opplever det, og det finnes noen muligheter å feste kameraet enten til kroppen/hodet eller våpenet. Likevel har de fleste festene bakdeler: 1) Har man det på hagleløpet så ser man et snev av løpet +  lite annet av hva jegeren gjør og opplever 2) Har man det på hodet er det ikke sikkert man får med viltet pga. vinkelen på kameraet i forhold til der hagla peker, og om man monterer hagla og har hodet litt på «skakke» så vil man ha lite kontroll med hva kameraet fanger opp. Hva om man fikk festet kameraet på kolben, på utsiden? Da ville man fått med seg, jeger, våpen, vilt (og forhåpentligvis treff), og kameraet ville hele tiden peke mot det man skyter på. Det høres jo artig ut, men hvordan skulle man festet det?

 

Jeg har en festeanordning til kamera som egentlig er en sykkelstyre variant, men som har lange nok remer til å nå rundt kolben der den er bredest. På dette festet har jeg skrudd på et par 1/4 forlengere for at kameraet skal få avstand fra platen/kolben og ikke være «limt» helt inntil. Kameraet skrus så på forlengeren ytterst. Det har vidvinkellinse så den vil få med seg litt av ansiktet mitt, nesten hele hagla + det som det skytes på. Kameraet har vridbar linse så selv om festet er noe skjevt øverst på kolben så kan utsnittet reguleres for å få det rett.

feste

Selve festet har gummiben og remene er noe elastiske så det fester seg ganske bra til kolben når man strammer til. Jeg tror den klarer rekyl uten problemer.

Nedenfor er et skjermbildet av hva kameraet fanger opp slik det er satt opp her. Det fungerer fint å bruke det med caps uten store forstyrrelser i bildet og siktepunktet på ca. 20 m. er midt i bildet uansett hvordan jeg beveger hodet. Det fanger fint opp både høyre og venstresving med hagla, og på den måten vil jeg ha stor sjanse å få fanget meg selv, vilt, skudd og fall på film samtidig slik jeg faktisk ser og opplever det.

Slik blir bildeutsnittet med dette festet. Drift-kameraet skrus på og den vridbare linsen justeres.

Her er en video hvor jeg tester kolbefestet på duejakt.

IMG_1459.JPGDel gjerne denne siden med dine venner eller følg foto | jakt | kajakk på Facebook


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *