Nok et alternativt feste til videokamera


Jeg har tidligere skrevet om viktigheten å ha et godt grep om kameraet når jeg filmer. Jeg har opplevd at det kan bli en del «støy» fra hender og fingre når jeg holder kameraet og endrer vinkel eller panorerer, spesielt der fingre og hender ikke er helt i ro, men beveger seg bitte litt under opptak. Målet i denne varianten var at hender ikke skulle være i kontakt med kameraet, det skulle ikke bygge for mye i høyden eller lengden og at det enkelt skulle la seg pakke ned i sekken uten å ta for mye plass. Nå har jeg kommet frem til en variant som jeg håper skal fungere smidig, samtidig som den enkelt kan monteres på forskjellige stativer med enkle grep. På det tradisjonelle festet (øverste bilde) så er det en mulighet å feste ekstern mikrofon på toppen av armen og ganske langt fremme. Om jeg kapper av deler av armen og monterer mikrofonen bak på kameraet i stedet får jeg en lavere og kortere profil som gjør at det ikke tar mye plass å dra med seg.

festet

Festet er mykt og det vil være minmal støy fra hender mot kamera og mikrofon.

under

Via en skinne kan man montere flere fester til stativ under grepet.

Neste steg ble da å legge til rette for fester til 2 forskjellige stativ. Under grepet er det mulig å montere diverse utstyr og jeg valgte å skru fast 2 «quick release» klosser, en til en såkalt GorillaPod og en til et mer tradisjonelt stativ. GorillaPod er et lite men fleksibelt stativ hvor du kan feste kameraet i alle mulige vinkler og til det meste. Den andre klossen hører til et mer tradisjonelt stativ. Dette gjør at løsningen blir ganske alsidig til turbruk og det blir enkelt å operere.

på-stativ

Her er løsningen montert på et gorillapod-stativ og på et mer tradisjonelt stativ med et enkelt lite klikk.

Originalfestet er for øvrig kjøpt på eBay (bombe?) og du kan lese mer om det her.

Del denne siden med dine venner
Skriv gjerne en kommentar nedenfor eller følg foto | jakt | kajakk på Facebook

RELATERT INNHOLD