Nytt år og nye muligheter: Timelapse med Canon 70D


Nissen var grei i år og kom med en Canon 70D i sekken. Kameraet har faktisk fått prøvd seg en del de siste 3 ukene og jeg har planer om å lage en slags timelapse-film fra området jeg bor i. Jeg er fascinert av bevegelse, refleksjoner og lys om kvelden og har vært ute noen kvelder og eksperimentert litt med lange lukketider i forskjellige motiver i Porsgrunn og Skien. Målet er å ta mange bilder etter hverandre i intervall for så å sette disse sammen til en timelapse-film som spiller av i normal hastighet. Da vil bildene vise virkeligheten i mye raskere forløp enn den man vanligvis opplever og det er spennende.

Kort fortalt så trenger man et stativ og et intervallometer for å lage en timelapse. Da står kameraet støtt og du får tatt bilder ved jevne mellomrom uten å trykke på utløseren hver gang. Finn gjerne et motiv med bevegelse i seg. Etter at man har tatt  bildene setter man de sammen og lager en film og får se virkeligheten i fort film. Du kan gjerne lese mer om hvordan man kommer i gang med timelapse via denne forumtråden.

Nedenfor er et par eksempler av bilder jeg har tatt. Disse er importert i redigeringsprogrammet Adobe Premiere og fargekorrigert. Etterpå eksporteres sekvensene og publiseres på YouTube eller Vimeo, og helt nederst på siden kan du se den ferdige filmen.

timelapse 1

Ved slusene i Skien.

timelapse 2

Grenlandsbrua ved Brevik.

timelapse 4

Skjelsvik og ut Eidangerfjorden.

timelapse 3

Langøytangen fyr i Langesund.

Og her er den ferdige filmenDel gjerne denne siden med dine venner eller følg foto | jakt | kajakk på Facebook


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *