Linsetest: Tamron SP 24-70mm f/2.8 DI VC USD


Etter at jeg begynte å bruke speilrefleks i større grad til film så har jeg har lenge siklet på en linse som virkelig leverer gode bilder til både film og foto. De linsene jeg har brukt tidligere har vært kurante, men etter å ha prøvd linser med blenderåpning ned på 1 og 2 tallet har jeg fått hendene på en alsidig linse som fungerer utrolig bra til både foto og film. Linsa går fra 24 til 70 mm, har blenderåpning på 2.8 i hele zoom-området og med optisk bildestabilisator er den vel så ideell til film som til fotografering uten stativ.

Linsa er stor med 82mm. fatning

Linsa fra Tamron veier drøye 800g. og det er merkbart i praktisk bruk. Den er vesentlig tyngre enn de jeg er vant til men det gir og en mulighet til å bli enda mer stødig på handa. Det er en gummipakning der du fester linsa mot kamerahuset som trolig holder noe fukt ute.

Ved manuell fokus så er fokusringen nærmere kamerahuset enn Canon sine linser som gjør det enklere å operere. Den går dog motsatt vei enn det som er vanlig, men det blir nok en vanesak. I pakka følger også en solblender med som er kjekt og ha.

Linsa er rimelig skarp og klarer fint å «blure» ut bakgrunnen med flott dybdeskarphet. Her kan man være kreativ og eksperimentere med effekter som bokeh, filming i lite lys mm.

Nedenfor er noen håndholdte og uredigerte tester gjort med denne linsa på en Canon 70D.

test7

Lukker: 1/100, f2.8, ISO: 6400, brennvidde: 61mm.

test-1

Lukker: 1/500, f2.8, ISO: 1250, brennvidde: 70mm.

test4

Lukker: 1/500, f2.8, ISO: 100, brennvidde: 58mm.

test6

Lukker: 1/500, f3.2, ISO: 100, brennvidde: 40mm.Del gjerne denne siden med dine venner eller følg foto | jakt | kajakk på Facebook


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *