Fuglejakt med lokkefugl og rifle


Sansen for rifleskyting har økt etter at jeg byttet ut 308`n med 17 HMR. Jeg har vært på både bane og i skogen og testet, og jeg har fått en god følelse for denne lille hissige turbo-salongen med både anvendelighet og presisjon. Jeg har tenkt litt på hvordan lokkejakt på både due, ender, gås og orrfugl kan avvikles med rifle og det er noen elementer som bør være på plass.

Sikker bakgrunn, sitt i høyden: Minimum 3-5 km. er sikkerhetsavstanden man må påregne om man skyter over horisonten med rifle, litt avhengig av kaliber. Om man heller plasserer seg i høyden ovenfor lokkefugl og får bakken som bakgrunn trenger man ikke tenke på dette. I tilegg får man god oversikt over inkommende fugl og andre elementer som må vurderes underveis.

God skyteplattform: Fugler er små blinker og en stødig plattform er nødvendig. Skytestokk eller tofot er gode verktøy for å bedre stabilliteten når man skyter.

Plan: Finne et egnet sted, legge ut lokkefugl, plassere seg i høyden 60-80m. unna, kamuflere seg, lage en stabil skyteplattform, og vente.

Det er kanskje ikke lettere å få noe fangst på denne måten da de fleste fall over lokk kommer fra fugl som er i lufta. Med rifle er man avhengig av at de setter seg og er i mer eller mindre ro. Det gir dog bedre tid til å forberede skudd og ikke minst få alt på film.

Jeg ser for meg flere muligheter med dette oppsettet, og det vil forhåpentligvis egne seg til due, ender, gås og orrfugl. Lokkejakt på orrfugl er uprøvd enda men jeg leste en artikkel med noen som satt opp noen orrhanesilouetter i et bjørketre ved en spillplass, og klarte å lokke inn flere fugl med å imitere lydene til orrfugl. Hadde vært morsomt å prøve :).

God presisjon i den lille 17 HMR`n.Del gjerne denne siden med dine venner eller følg foto | jakt | kajakk på Facebook


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *