Filme skudd gjennom kikkersikte


Å filme skuddøyeblikket er morro og jeg har tidligere testet å feste et kamera på kolben på hagla under jakt. Det har fungert bra. Men hvordan filme skudd med rifle via kikkertsiktet? Jeg har prøvd et adapter for telefon som ikke virket helt optimalt, så nå er det på tide å se etter et adapter som virker med et vanlig kompaktkamera.

Prinsippet er det samme, man må ha et system som kan holde kameraet stødig bak kikkertsiktet og som kan zoome og fokusere gjennom siktet. Jeg er jo fan av ebay og alt som lages av plast i Kina, så her en dag så jeg denne løsningen. Ikke revolusjonerende, men for oss som ikke har råd til å kjøpe løsninger som f.eks. ATN X-sight 4K, så kan det jo hende dette virker greit. Med en stødig skyteplattform og en rifle med lite rekyl vil det og se ut som at det går an å bruke den til film uten at man går glipp av det som skjer i skuddøyeblikket.

Du trenger da et kamera, gjerne med stabilisator, og med dette adaptere så tilpasser du lengde og høyde i forhold til kikkertsiktet for å få riktig utsnitt. Noen med erfaring fra tilsvarende opplegg?

RELATERT INNHOLD

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *