Tactacam FTS – filme gjennom kikkertsikte


Å filme jaktopplevelser er morro, og det finnes flere varianter til hagle. Men til rifle har jeg tidligere vært innom festemuligheter for mobil og digitalkamera. I dag har jeg fått testet en annen variant, (Tactacam FTS) som kombinerer et actioncamera med et et speil-adapter som gjør at man filmer gjennom kikkertsiktet. Den tar da opp nøyaktig det du ser, i opp til 4K oppløsning.

Løsningen kommer med noen adaptere som festes til kikkertsiktet. De har ulike størrelser for å virke på alle typer kikkertsikte. På dette adapteret monteres kameraet. Kameraet kobles til en app via WIFI som gir tilgang til avspilling, oppløsning, forskjellige modus og andre innstillinger. Fokusering må man ha på plass og det justeres både til retikkelet (justeres via okularet bakerst på kikkerten) og det du skyter på (justeres via parallax om man har justering for dette på sitt sikte).

Når alt er på plass er det bare å trykke på knappen for opptak. Klikk for større bilde.

Det hele virker litt klumpete i våpenfuteralet, og bør vel kanskje tas av før transport. Det er uproblematisk å ettermontere dette når man først har justert fokuset på retikkelet og funnet riktig adapter til siktet. En dobbeltsjekk via appen når man er ute på jakt er og greit.

Klikk for større bilde.

Utfordringen med denne løsningen for meg var å kunne benytte den forstørringen på siktet jeg ville. Etter 12x så var det vanskelig å få en helt rund sirkel i utsnittet. I tillegg så er justering av parallax ømfintlig for kameraet, og små variasjoner som kanskje ikke øyet oppfatter så godt i felt kan gi utslag på opptak.

Nedenfor er et utdrag fra jakt hvor jeg skyter en skarv på 75m. med 17 HMR og CCI gamepoint ammo fra oktober i år.

 Del gjerne denne siden med dine venner eller følg foto | jakt | kajakk på Facebook


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *