Spraylakkere utstyr i camofarger


Jeg har sett en del videoer med folk som spraylakkere utstyr de benytter til jakt. Logikken er vel enkel, å gå mer i ett med omgivelsene og jeg tenkte derfor å teste det på skytestativet jeg har benyttet til jakt på sjøen de siste gangene.

Kvister med blader eller netting er effektivt for å lage mønster på det du skal lakkere.

Riggen er opprinnelig et gammelt videostativ og de kommer ofte i sort med noen blanke flater. Da ville jeg prøve å lage camomønster med et par spraybokser i fargene grønn og brun i silkematt.

Mønstrene hjelper å viske ut konturene.

Det er mange kreative måter å lage mønster på. Noen holder kvist og kvast foran sprayboksen før de påfører lakken, andre holder netting/mesh foran for å lage mønster. Flere har også benyttet svamp de dypper i maling for å lage mønster. Jeg hadde et gammelt nett i  garasjen og tok noen kvister fra hagen for å teste fenomenet.

Etter en runde med avfetting begynte jeg med lett spray med brunt i bunnen før jeg testet ut de forskjellige mønstrene med grønt. Dette fikk tørke litt før jeg reverserte fargene og prøvde å lage et uforutsikbart mønster som kan bryte opp konturene av stativet i felt. Resultatet ble helt kurant og ikke veldig dyrt eller tidkrevende.

Jeg har sett flere gjøre dette med våpen, men jeg er ikke helt der. Da finnes det flere muligheter for å kamuflere våpen som ikke er permament (camotape, våpentrekk mm.). Tofoten som står på rifla derimot er heller neste som får seg litt spraylakk tipper jeg.

 

Før og etter. Jeg tipper stativet blir litt mindre synlig i skogen etter en liten overhaling med brun og grønn spraylakk. Malingen blir helt matt når den tørker.

 Del gjerne denne siden med dine venner eller følg foto | jakt | kajakk på Facebook


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *