Flytende skarv er effektiv lokkefugl


Da er første jaktdag over og 10. september var en fin dag. 21 grader og lettskyet er vel sommer å regne. I år hadde jeg noen nye elementer i lokkeoppsettet. 2 stk. flytende skarv (jeg har kun brukt skarvesilouetter tidligere) som virker å være ganske så effektive. Jeg var på sydspissen av Bukkøya i Langangsfjorden og rigget meg til med 17 HMR, tofot, beanbag og litt mat og drikke. Det var fint å være på plass 07:30, men det var lite aktivitet den første timen. Det var en del ærfugl men de er (bortsett fra hannene) fredet, og jeg pleier å se en del siland og kvinand men de uteble i dag.

Det ble til sammen 4 skarv ila. de timene jeg var ute. Ekte skarv svømte sammen med lokkeskarv og det var en artig opplevelse. 3 ble tatt mens de gikk opp på skjæret i nærheten av plastskarvene mens en ble tatt i vannet. Alle på avstander mellom 80 og 100 meter. Håper på flere turer i år med mer innslag av ender.

Jeg fikk alt på film og i år vil jeg prøve å filme skuddsekvensene med et videokamera + kameraet på kikkertiktet. Dette gir mulighet til å se situasjonene fra begge vinkler samtidig. Det krever litt koordinasjon når pulsen stiger. Et eksempel er i den siste situasjonen så satt jeg og holdt på med mobilen og kikket opp og da satt skarven plutsellig på skjæret. Jeg fikk satt på videokameraet og justert utsnittet men «glemte» record…. Da ble det bare med bilder via kikkertsiktet i den situasjonen :). God øvelse om ikke annet.


I dette bildet er det 2 lokkeskarv og 2 ekte skarv, ser du hvem som er hvem?


Godt anlegg på en stødig plattform gir mulighet til å levere presise skudd. Her med tofot og «beanbag» bak ved kolben.Del gjerne denne siden med dine venner eller følg foto | jakt | kajakk på FacebookLegg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

2 tanker om “Flytende skarv er effektiv lokkefugl