HandiRack – kajakkstativ som kan blåses opp – greit eller ikke greit?


Jeg har vært på jakt etter et kajakkstativ som passer til alle bilmodeller og kan enkelt monteres og demonteres. Med biler som har rails, takrenner mm. har det ikke vært så lett å få tak i noe universelt som kan frakte f.eks. en kajakk el. Men hva med et oppblåsbart stativ som passer til alle biler? HandiRack er en slik type.

Det er i prinsipp 2 deler som blåses opp og rulles ut på taket. Du åpner dørene (det passer nok best til biler med 5 dører) og drar stroppene under taket i bilen og gjennom bilen slik at de møtes og kobles sammen. Det er robuste deler og løsningen er godkjent for 80kg. På de 2 delene, som hver har 2 pølser med luft, er det metallringer for å feste det du måtte ønske å laste på stativet. Lasten hviler da på luftpølsene og er ikke i nærheten av biltaket.

Løsningen er laget med robuste materialer og hadde ingen problem med min kajakk som veier 22-23 kg.


Stroppene går gjennom bilen oppunder taket og festes på den ene siden.


Her hviler kajakken på putene.


Kraftige stropper som lar seg stramme godt følger med og gjør at bevegelse under transport er minimal.


Løsningen kommer med stropper og pumpe og kan enkelt pakkes sammen etter bruk.


En liten bil kan fint frakte kajakk på taket uten problem.


Så hva kan man konkludere med? Jeg var spent på om/hvor vinglete dette ville bli men det var jommen ikke stort av det, hvertfall det jeg kunne observere mens jeg kjørte. Jeg hadde ikke veldig mye luft i og det jeg så var at kajakken duvet rolig opp og ned ( der veien var ujevn), og ingen sideveis bevegelse i svinger. Jeg hadde heller ingen stabilisator-tau på kajakken foran eller bak. Ferdig pumpet opp tar det 5 minutter å montere, og den passer til alle bilmodeller. Like enkelt å demontere. Jeg handlet mitt på West sine nettsider og du kan lese mer om løsningen her.Del gjerne denne siden med dine venner eller følg foto | jakt | kajakk på Facebook


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *