Erfaringer med Triggercam 2.1


Det å filme opplevelsen med jakt er for meg utrolig artig, og i det siste har jeg prøvd Triggercam. Det å filme gjennom kikkertsiktet på rifla kan gjøres på flere måter og jeg har vært gjennom noen i denne bloggen. Det er bla. muligeheten til å benytte mobiltelefonen, eller actionkamera type Tactacam. Dette er løsninger som gjerne benytter adaptere og eksterne apper for å fungere. Problemet er at de er klumpete i bruk, og det er etter min mening utfordringer mtp. manuell fokusering i okularet + praktisk bruk.

Triggercam

Enkel montering og kun en skrue som klemmer løsningen fast til kikkertsiktet.

I fjor benyttet jeg en løsning som heter Triggercam, som er kamera og adapter i ett som passer de fleste kikkertsikter. Løsningen trer du inn bak på siktet og det er rigget med speil og glass som gjør at den tar opp det du ser gjennom siktet. Den har mulighet for opp til og med 4K oppløsning med 25 bilder pr. sek., men jeg liker slow-motion så da kjører jeg 2.7K oppløsning i 50 bilder pr. sek. som gir fine og jevne bilder i sakte film. I tillegg så har løsningen manuell fokus, som gjør at du kan stille inn okularet til øyet og så kameraet til okularet. I andre tilfeller uten manuell fokus må man stille okularet til kameraet, og da kan det man ser i kikkerten lett bli uskarpt om denne innstillingen ikke passer helt til ditt øye. Betjeningen av kameraet er enkel, og man kan starte kameraet + starte opptak ved kun et tastetrykk. Batterikapasiteten er på ca. 3,5 timer i bruk og 8 timer standby. Minnekapasitet er intern og på 32 gb.

Løsningen fra Triggeram er laget i robust materiale og sitter godt på siktet. Det er ingen veldig utstående deler eller adaptere, og dette gjør det fint til å ha på mens man har rifla på skuldra (uten at man skumper borti og deler forskyver seg). Du kobler den enkelt opp mot en app hvor du har oversikt over lagringsplass, oppløsning, bildekvalitet mm. Her kan man også overføre film og bilder direkte til telefonen. Løsningen kommer med forskjellige «spacere» eller utforinger som gjør at den passer de fleste kikkertsikter hva gjelder omkret ved okularet (32-48 mm.). I tillegg til å ta opp jaktsituasjoner så er det og et fint verktøy for skytetrening da man (i sakte film) kan se hva slags feil man gjør og hvor kula faktisk går.

Triggercam er relativt dyr og du kan kjøpe løsningen på shooter.no. Jeg tenker jo at for min del så holder den lenge og i mange år ift. kvalitet, oppløsning og bildekvalitet.

Her er et uredigert skjermbilde tatt ved 16x forstørring på 95 m. (lite lys og overskyet vær denne dagen).


I denne filmen benytter jeg Triggercam.Del gjerne denne siden med dine venner eller følg foto | jakt | kajakk på Facebook


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *